TP
přípravy masa zvěřiny:
Srnčí plec, kýta, pečeně na smetaně
(
mufloní, daňčí, jelení )
maso vykostíme,
opláchneme a protkneme slaninou, stáhneme motouzem a opečeme na tuku,
vyjmeme, na vypeku připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody,
citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso
vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, dochutíme hořčicí,
přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme
Srnčí plec, kýta, pečeně, ragú na víně
(
mufloní, daňčí, jelení )
maso vykostíme, opláchneme a protkneme slaninou, stáhneme motouzem a
opečeme na tuku, vyjmeme, na vypeku připravíme zeleninový základ tmavý, přidáme
trochu vody, citrón, rajčatový protlak, divoké koření, cukr, ocet, vložíme
maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, přidáme
rybízový džem, bílé víno, provaříme, dochutíme přecedíme
Srnčí,
mufloní, daňčí, jelení guláš
maso nakrájíme na kostky (porce 4 x 25 gramů), cibuli orestujeme, přidáme
maso
a pokračujeme v restování, přidáme mletou papriku, zpěníme, sůl,
rajčatový protlak, kmín, pepř a podlijeme vodou,dusíme skoro do měkka, poklici odděláme
a šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou a zavaříme, přidáme česnek
utřený se solí, majoránku, dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké
maso vyjmeme a šťávu na něj
přecedíme.
Jelení řízek na roštu s bylinkovým máslem
maso ze hřbetu nakrájíme přes
vlákno na plátky a naklepeme, sůl, pepř, olej a necháme odležet, rychle
opečeme a při podávání na maso klademe bylinkové máslo.
Zajíc na smetaně
Zajíc na slanině
maso ( přední část 2 –3 kousky na porci ), protkneme slaninou a
osolíme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme maso a
pečeme do měkka, zahustíme zásmažkou, voda, provaříme a dochutíme, necedíme
Kančí
kýta, plec, hřbet s brusinkovou omáčkou
maso vykostíme, opláchneme, připravíme zeleninový základ, přidáme
trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do
měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, přidáme
brusinkový kompot, rybízový džem, nastrouhaný křen, muškátový oříšek
a hořčici, červené víno, přecedíme.
Guláš z divočáka
maso nakrájíme na kostky ( po 50 gramech ), cibuli orestujeme, přidáme
mletou papriku, zpěníme, voda, sůl, rajčatový protlak, citrón, kmín, pepř
a podlijeme vodou, vložíme maso, dusíme skoro do měkka, poklici odděláme a
šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou
a zavaříme, přidáme česnek
utřený se solí, majoránku, dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké
maso vyjmeme a šťávu na něj přecedíme
Bažant na
slanině
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme
slaninou a osolíme, drezírujeme, připravíme slaninový základ, zastříkneme
vodou, vložíme nové koření a celý pepř, maso a pečeme do měkka, šťávu
nezahušťujeme, pouze zjemníme máslem, dochutíme, necedíme
Bažant pečený
na roštu
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme
slaninou, opepříme
a osolíme, potřeme olejem a necháme odležet, pečeme na
tuku do měkka, nasekneme v kloubech a ihned podáváme s bylinkovým
máslem.