SKLADOVÁNÍ PIVA

 

 

·       pivo je výrobek s omezenou trvanlivostí, proto se musí opatrně skladovat

·       nesnáší – náhlé změny teploty, přímé sluneční světlo

·       lehce přijímá cizí vůně a pachy

·       pokud je déle ve styku s kovy, narušuje se jeho kvalita

·       nedostatečné těsnění uzávěrů činí ztrátu CO2 a to pivo znehodnocuje

 

 

 

Po dodání piva do sklepa se pivo skladuje

·       stejné druhy uložíme spolu

·       uložíme sudy tak, abychom jimi do narážení nehýbali

·       otvory na čepování otočíme dle sklonu podlahy k nejnižšímu bodu

·       pokud zjistíme, že je nějaký sud poškozený ihned ho narazíme, větší poškození sudu reklamujeme

·       každou zásilku označíme křídou

·       nejprve se dočepuje pivo ze starší zásilky

·       sudové pivo se má uložit nejméně 1-2 dny než ho začneme čepovat

·       kvasnicové pivo se doporučuje nechat ležet 7-14 dní před narážením

·       při delším skladování dostane pivo tzv. chlebovou příchuť