SKLADOVÁNÍ PIVA
· pivo je výrobek s omezenou trvanlivostí, proto se musí opatrně skladovat
· nesnáší – náhlé změny teploty, přímé sluneční světlo
· lehce přijímá cizí vůně a pachy
· pokud je déle ve styku s kovy, narušuje se jeho kvalita
· nedostatečné těsnění uzávěrů činí ztrátu CO2 a to pivo znehodnocuje
· stejné druhy uložíme spolu
· uložíme sudy tak, abychom jimi do narážení nehýbali
· otvory na čepování otočíme dle sklonu podlahy k nejnižšímu bodu
· pokud zjistíme, že je nějaký sud poškozený ihned ho narazíme, větší poškození sudu reklamujeme
· každou zásilku označíme křídou
· nejprve se dočepuje pivo ze starší zásilky
· sudové pivo se má uložit nejméně 1-2 dny než ho začneme čepovat
· kvasnicové pivo se doporučuje nechat ležet 7-14 dní před narážením
· při delším skladování dostane pivo tzv. chlebovou příchuť