Jídelní a nápojový lístek v kavárnách
· informuje hosta o sortimentu a cenách
· je menšího formátu
· náležitosti jsou stejné jako u restauračního JL
· v běžných kavárnách nebývá příliš široký.
· studené předkrmy a pokrmy
· 1 –2 polévky
· menší výběr teplých pokrmů s obvyklými přílohami (přírodní úpravy, z hotových jídel – dušená masa, vnitřnosti)
· vaječné pokrmy
· pokrmy na grilu
· zapékané toasty
· velký výběr teplých a studených moučníků
· zmrzlinové poháry
· má být co nejširší, kromě několika druhů kávy a čaje nemá chybět
· mléko a nápoje z mléka
· horké víno
· grog
· punch
· vinná pěna
· horká limonáda
· ovocné nealko. nápoje, především ovocné šťávy a speciální limonády
· sodovka
· minerální vody
· mošty
· zeleninové šťávy
· lihoviny
· pivo – speciální láhvová piva
· míšené nápoje
· ke kávě a čaji se nabízejí: mléko, šlehačka, smetana, lihoviny, citrón, pomeranč, sirupy
· trvanlivé pečivo (sladké i slané)
· výrobky studené kuchyně
· cukrovinky
· čokoláda
· tabákové výrobky, …