Skladování masa
q Maso se v půlkách, čtvrtích nebo menších částech nechá oschnout, aby se na povrchu masa vytvořila přirozená ochrana, která zabraňuje vysychání a mikrobiální infekci.
q V chladírnách se maso zavěsí na háky při teplotě 0˚C po dobu asi třiceti hodin.
q Na výsek se dopravuje co nejrychleji, při dodržování všech hygienických zásad, speciálními dopravními prostředky.
q V zařízeních společného stravování se maso skladuje tak, aby se jakost zlepšila,tzn. necháme dozrát.
q Skladujeme v dobře chlazených prostorách s rovnoměrnou teplotou od 0˚C do 5˚C při relativní vlhkosti ovzduší okolo 70%.
q Maso nelze skladovat s jinými poživatinami, protože by mohly být znehodnoceny odtékající šťávou.
q Maso nelze skladovat se znečištěnými či intenzívně aromatickými potravinami.