Skladování masa

 

 

q       Maso se v půlkách, čtvrtích nebo menších částech  nechá oschnout, aby se na povrchu masa vytvořila přirozená ochrana, která zabraňuje vysychání a mikrobiální infekci.

 

q       V chladírnách se maso zavěsí na háky při teplotě 0˚C po dobu asi třiceti hodin.

 

 

 q       Na výsek se dopravuje co nejrychleji, při dodržování všech hygienických zásad, speciálními dopravními prostředky.

 

q       V zařízeních společného stravování se maso skladuje tak, aby se jakost zlepšila,tzn. necháme dozrát.

  

q       Skladujeme v dobře chlazených prostorách s rovnoměrnou teplotou od 0˚C do 5˚C při relativní vlhkosti ovzduší okolo 70%.

 

q       Maso nelze skladovat s jinými poživatinami, protože by mohly být znehodnoceny odtékající šťávou.

  

q       Maso nelze skladovat se znečištěnými či intenzívně aromatickými potravinami.